OVOCNÉ DESTILÁTY
Výroba ovocných destilátov má na Vizovicku dlhú históriu. Vďaka príhodným klimatickým podmienkam sa tu mimoriadne darilo ovocným stromom, predovšetkým slivkám, a tak sa okolo polovice 18. storočia začala vyrábať slivovica. Spracovávali sa však tiež jablká či neskoré odrody tmavých čerešní, od 19. storočia aj marhule z neďalekej južnej Moravy.
Na túto tradíciu nadväzuje aj súčasná produkcia spoločnosti RUDOLF JELÍNEK. Vyrábame široký sortiment pravých ovocných destilátov tej najvyššej kvality, slivovice, hruškovice, marhuľovice, čerešňovice alebo jablkovice.
Stojíme tiež za výrobou uceleného radu 14 druhov tzv. netradičných destilátov. Menej obvyklé destiláty sa nedajú bežne dostať a sú výnimočné, špeciálne a jednoducho netradičné. Všetky sa vyrábajú z pôvodných českých surovín. Destiláty sa vyrábajú viacstupňovou destiláciou, pálenky potom prieťahovou destiláciou macerátu.