JABLKOVICA
Jablkovica v jelínkovskom podaní, to je destilát z obľúbenej moravskej odrody jabĺk Moravská jadernička, zrejúca v dubových sudoch po whisky. Ovocie sa spracúva špecifickým spôsobom. Polovicu destilujeme klasicky ako kvas, a z polovice pripravíme mušt, ktorý necháme skvasiť a ten potom destilujeme. Oba destiláty potom zmiešame a dávame zrieť do dubových sudov, v ktorých predtým zrela whisky. Vďaka tomu má jadernička zlatistú farbu, vôňu jadrovníka, klinčeka s náznakmi vanilky a v chuti dominuje sviežosť jabĺk a sladké tóny pripomínajúce čokoládu.
Svetovo najznámejším typom jablčného destilátu je francúzsky calvados vyrábaný z jablčného muštu s následným dlhým zrením v sudoch.
Z našich sadov
Posledné kusy
Vizovická jadernička 2019 zo suda po rume Travellers 41,5% 0,5l
Skladom
(>5 ks)
€46
3 položiek celkom